Bij verschillende raids in Noordoost-Nigeria heeft Boko Haram deze week 22 vrouwen ontvoerd. Vermoedelijk zullen de vrouwen dienen als bruid voor militanten van de terreurgroep. Dat meldt AFP.

De eerste aanval vond plaats in Pulka, nabij de grens met Kameroen. De jihadisten van Boko Haram namen er achttien jonge vrouwen mee. Vier andere vrouwen werden ontvoerd in de buurt van het Tsjaadmeer.

Boko Haram: “Rust en vrede”

De militanten die de raids uitvoerden zijn loyaal aan de fractie van Abu Musab al-Barnawi, de zoon van Boko Haram-oprichter Mohammed Yusuf. Barnawi en diens rechterhand Mamman Nur beloofden de inwoners van hun zone rust en vrede zolang ze niet samenwerken met het Nigeriaanse leger, waarmee Boko Haram in conflict is. De laatste weken stapelen de verhalen over raids in de buurt van het Tsjaadmeer zich echter op. Militanten van de Barnawi-group zouden er burgers doden en hun voedsel stelen.

In 2014 verliet Boko Haram de rangen van Al-Qaeda en sloot het zich aan bij terreurgroep IS. Boko Haram riep zichzelf uit tot de “West-Afrikaanse provincie van de Islamitische Staat”. De toenmalige leider Abubakar Shekau zwoer trouw aan Abu Bakr al-Baghdadi, de kalief van IS. Vorige zomer echter werd Shekau onttroond als leider van Boko Haram omdat hij ook moslims begon te viseren. Sindsdien strijden de fracties van al-Barnawi en Abubakar Shekau om de macht.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/
  • De Block Paul

    Islam de religie van de vrede voor al wie moslim is. En dan nog.

    • Jan Hammerbacher

      Als iedereen dood is, is er wel rust en vrede natuurlijk.