In Zweden is er opnieuw ophef over zedenfeiten door allochtone daders. Ditmaal gaat het over een 14-jarig meisje dat vorig jaar door twee schoolgenoten werd verkracht. Het meisje gaat intussen naar een andere school, maar opmerkelijk genoeg werden haar belagers – aanvankelijk – niet van school gegooid.

Een van de verkrachters, de 16-jarige Ajuub zou volgens de rechtbank lijden aan “een verminderd vermogen om onderscheid te maken tussen goed en kwaad. Daarom werd hem een milde straf opgelegd. De andere dader is slechts 15 jaar oud en werd daarom vrijgelaten.

De verkrachting vond plaats op 30 mei van vorig jaar in de toiletten van een school in Skåne, in het zuiden van Zweden. Beide daders, Ajuub en een niet nader genoemde 15-jarige, verkrachten het slachtoffer op vaginale en orale wijze. In de eerste dagen na de feiten gaf het slachtoffer thuis aan niet meer naar school te willen gaan, zonder haar ouders te vertellen wat er gebeurd was. De jongste dader zou geruchten in de school verspreid hebben dat het slachtoffer “een hoer is die zichzelf verkoopt voor geld”. Hij zou het slachtoffer ook fysiek nog bedreigd hebben.

100 uren werkstraf, 24 consultaties

In december hield de rechtbank de feiten voor bewezen en sprak ze een vonnis uit: De 16-jarige Ajuub kreeg honderd uren werkstraf en 24 opgelegde consultaties met een sociaal werker om “op een betere manier beslissingen te leren maken”. De 15-jarige kan volgens het Zweedse strafrecht niet verantwoordelijk worden gehouden en werd zonder meer vrijgelaten.

De schooldirecteur, die niet in de pers bij naam wil genoemd worden, zei dat hij het moeilijk heeft met de zaak en er graag met de overheid over in dialoog wil gaan. In antwoord op de ouders die verontwaardigd zijn over het gebrek aan communicatie van de school zei de directeur dat hij “geen nood voelde om hierover te berichten gezien een school niet verplicht is aan te kondigen dat een leerling werd veroordeeld voor verkrachting”. “Het is bovendien belangrijk het hele verhaald in acht te nemen. Alle drie de betrokkene waren leerlingen op onze school en alle drie zijn ze, in zekere zin, slachtoffers van de situatie. De jongen die veroordeeld werd kreeg een vrij strenge straf [zie hierboven], waardoor hij in zekere zin ook een slachtoffer is.

Aanvankelijk zouden de daders niet van school zijn gestuurd, maar dit zou nu toch gebeurd zijn. Naast de directeur wordt ook de school zelf uit de pers gehouden.

Tolerant Zweden

Ook nog in een andere plaats in Zweden, Kalmar, berichtten de media over een verkrachting op een school, waarbij tevens sprake is van een verdachte jonger dan 15 jaar. De jongen kan ook hier dus geen straf worden opgelegd volgens de Zweedse wet en zal vrijuit gaan, hetgeen niet bij alle Zweden goed valt.

De feiten doen denken aan het Facebook-schandaal in Zweden waarbij enkele jongemannen een verkrachting live uitzonden via Facebook. De politie betrad hierop het pand en de verdachten werden toen gearresteerd.

In een mededeling van enkele weken terug, sprak de President van de Verenigde Staten, Donald Trump (Rep.), over de benarde toestand in Zweden: “Kijk naar Zweden gisterenavond.” Hij werd gedurende korte tijd bespot door allerlei organisaties en personen onder meer met de hashtag #LastNightInSweden, omdat er die avond niets van belang plaatsvond in het Scandinavische land. Later zou Trump zeggen dat hij de migratieproblematiek in het land aankaartte op basis van een uitzending van Fox News. Toeval of niet: enkele dagen later braken er grootschalige migrantenrellen uit nabij Stockholm.

In Zweden gaat het aantal verkrachtingen al een tijdje in stijgende lijn. Sommige commentatoren linken de trend aan de asielcrisis en de grote hoeveelheid asielzoekers die Zweden opnam (het meeste per capita in Europa), maar het dient gezegd te worden dat de kwalijke trend zich al inzette alvorens de asielcrisis. Daarbij is het ook zo dat de strafrechtelijke definitie van verkrachting is verbreed in Zweden, wat de trend mee kan verklaren.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/
 • Erik Claessens

  En zeggen dat de Zweedse “feministische regering” de verkrachtingstoename weidt aan de uitbreiding van de definitie van verkrachting, niet aan de verkrachtingen zelf. Erg voor de slachtoffers, leuk voor de daders.

 • Kritische Geest

  Zoude de feiten elders in onze Vlaamse pers worden gerapporteerd?
  Of zou er een journalistiek werkstuk van gemaakt worden? (Lees: er wordt niks gezegd, want het past niet in het kraam van de heersende journalistieke mening)

  Met speciale dank aan Maaike Meersman. Er zijn media/journalisten die artikels met dergelijke inhoud en/of detail niet durven/mogen/willen publiceren. Dit artikel werd reeds bezorg aan een ander medium. Ik ben benieuwd naar het gevolg dat er na dit zoveelste Zweedse seksuele misdrijf aan wordt gegeven.

 • Scarlatti1

  Scarlatti Bombatti‏ @ScarlattiBomba 22 min.22 minuten geleden
  Scarlatti Bombatti heeft geretweet SCEPTR
  VERKRACHTING op VERKRACHTING dankzij de POCO overheden die op onze ondergang uit zijn en daarom die cultuurverrijkers en masse binnenhaalt!

 • Scarlatti1

  Scarlatti Bombatti‏ @ScarlattiBomba 20 min.20 minuten geleden
  STEM PVV #DRAINTHESWAMP&VERDRIJF de #islamverkrachters & àlle POCO regeringen die hen willens&wetens binnenhalen!

 • Jean-Claude LURKIN

  Blijkbaar over de hele wereld is het de taak van de “”gezagsdragers”” en de injustitie om daders van welke misdaad dan ook zeer mild of liefst helemaal niet te straffen als het om aanhangers
  van de misdadige iSSlam gaat – het arsenaal excuses dat daarbij gehanteerd wordt is hallucinant en onuitputtelijk tot in het absurde . Ik zou bijna gaan geloven wat een van mijn vrienden laatst zei : “wij worden geregeerd en berecht door islamhoeren” .