Terwijl in Düsseldorf een bijlaanval plaatsvond, vond er gisteravond ook een schietpartij plaats in een eetetablissement in het Zwitserse Bazel. Twee schutters betraden de zaak en openden het vuur. Zij doodden daarbij twee mensen en verwondden een iemand kritiek.

Het voorval ging door rond kwart na acht gisterenavond, ruwweg het zelfde tijdstip als wanneer een Kosovaar in het wilde weg begon in te hakken op mensen in het Duitse Düsseldorf. Twee gewapende mannen stormden een Bazelse horecazaak binnen, beschoten de bezoekers en vluchtten vervolgens weg. Het Zwitsers parket: “Het onderzoek dat wordt verricht, maakte duidelijk dat twee mannen ‘Café 56’ binnentraden en verschillende malen het vuur openden“. De hulpdiensten hebben nog getracht om de fatale slachtoffers te reanimeren, maar zonder succes. De doden moeten nog geïdentificeerd worden.

De politie was snel ter plaatse maar kon de daders niet meer vatten. Deze laatsten zouden zijn gevlucht naar het ‘Badischer’ treinstation. Dat ligt nabij de Duitse grens en is het enige station bediend door ‘Deutsche Bahn’ buiten de Duitse grenzen. Een klopjacht wordt uitgevoerd.

Een lokale bewoner zei aan de Basler Zeitung dat het etablissement vroeger bekend stond om haar drugsbanden, maar dat sinds de komst van het nieuwe management de zaak niet langer een slechte reputatie geniet.