Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, hetzelfde regeringslid die Nederland niet binnen mocht voor een politieke meeting, is er geen verschil tussen de sociaaldemocraten van de PvdA, Mark Rutte van de VVD en de “fascist Wilders” van de PVV, omdat ze allemaal dezelfde mentaliteit hebben. Verder zegt de topfunctionaris dat Europa begint te desintegreren en er weldra religieuze oorlogen zullen uitbreken. Dat staat te lezen in de Turkse krant Hürriyet.

De heftige diplomatieke ruzie tussen Ankara en Den Haag sleept al even aan en het ziet er niet naar uit dat ze daags na de parlementsverkiezingen in Nederland voorbij is. Afgelopen weekeinde ontstond een fikse ruzie tussen beide NAVO-bondgenoten omdat Nederland verhinderde dat enkele Turkse regeringsleden een bijeenkomst zouden bijwonen rond het aankomend referendum in Turkije.

Nadat Nederland de Turkse ministers de toegang weigerde en een pro-Turkse betoging in Rotterdam ontspoorde, liep de diplomatieke spanning tussen beide landen hoog op: Erdogan noemde de Nederlanders “fascisten en nazi’s” om erna zelfs de Nederlanders de schuld te geven van de massamoord op moslims in Bosnië in 1995. De Turkse president liet weten “alle mogelijke diplomatieke sancties aan te wenden om Nederland van repliek te dienen.” Ankara schortte reeds alle diplomatieke relaties met Nederland op.

Godsdienstoorlogen

De Turkse minister Çavuşoğlu gooit nu nog olie op het vuur. Hij laat weten dat er niets veranderd is na de perceptienederlaag van Geert Wilders (PVV), die wel zetels won maar hogere verwachten had geschapen. Çavuşoğlu wist te zeggen dat er geen verschil is tussen de Nederlandse sociaaldemocraten (de PvdA kreeg fikse klappen op 15 maart), de liberalen van de VVD en Geert Wilders van de PVV: “Er is geen verschil tussen het midden, rechts of de sociaaldemocraten en de extreme racistische partij van Wilders. […] Het maakt niet [wie de verkiezingen won].”, aldus de collega van Turks president Recep Erdogan.

Binnenkort beginnen de godsdienstoorlogen.

Alsof die uitspraak nog niet genoeg was viel de BuZa-minister ook Europa in het algemeen aan: “Waar ga je heen en denk je dat je nu zit?” vraagt Çavuşoğlu aan Europa. En nog: “Door kapiteins als jullie politici zinkt het Europees schip. […] Je neemt Europa naar de afgrond en binnenkort beginnen de godsdienstoorlogen”.

Er is momenteel spanning in heel wat Europese landen die een Turkse gemeenschap huizen. Volgende maand wordt een belangrijk referendum gehouden in Turkije over een nieuwe grondwet die meer macht zal geven aan Erdogan. De Turkse regering zet alles op alles om zo veel mogelijk stemmen te halen, niet in het minst bij de Turkse diaspora in Europa. Maar de meetings die gepland zijn in Europa zorgen voor onrust.

3 REACTIES

  1. Dat er oorlogen zullen komen met al dat derde klas iSSlamgespuis in Europa kan zelfs een blinde zien . Je hoeft ze maar aan te kijken op een manier die hun niet zint en ze zouden je al ter plaatse de strot over snijden als ze sterk genoeg zouden staan , maar wees gerust , met dank aan de zakkenvullers van de vier traditionele partijen aangevuld met het addergebroed van groen en de vuiligheid van de pvda die niets liever hebben dan hun eigen mensen te zien creperen , is die tijd niet meer zo ver af . En denk maar niet dat er ook maar EEN van de volgelingen van die pedofiel uit mekka anders is en onze kant zal kiezen , het zijn ALLEMAAL dezelfden . Dat het godsdienstoorlogen zullen zijn durf ik betwijfelen om de eenvoudige reden dat de iSSlam geen godsdienst is , hun geilig boek is eerder een goedkope doorslag van de “””bestseller””” van die anderhalve meter grote zot uit het Duitsland van de jaren 1933-1945 .

  2. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, waagt het godsdienstoorlogen te voorspellen in Europa. Waren die ondertussen niet al begonnen zij het op beperkte schaal? Anderzijds vang ik signalen op die aantonen dat de CD&V, SP-A, Groen, een deel van de media en het katholiek onderwijs Vlaanderen langzaam maar zeker klaar stomen voor het kalifaat. Afwachten of de vrome getuigen van Allah vrede zullen nemen met een geleidelijke overgang naar de moslimstaat.