Vlakbij de kerncentrale van Tihange hebben radicaal islamitische bestuurders van de Al Houda Moskee in Geleen, net over de grens met Nederland, gevechtssituaties getraind met replica-kalasjnikovs. De moskee zou banden hebben met IS en wordt onderzocht door de Nederlandse justitie. Dat schrijft De Telegraaf.

Een maand geleden vielen de financiële opsporingsdienst FIOD en de politie binnen in de moskee in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken. Tijdens deze inval werd in een container aan het pand een aanvalswapen aangetroffen. Het bleek te gaan om een imitatiewapen dat gebruikt wordt voor airsoft. Het airsoftwapen was niet geregistreerd, wat een misdrijf inhoudt volgens de Nederlandse wetgeving.

Airsoft is een variant op paintball en in Nederland zeer strikt gereglementeerd. Daardoor wijken vele inwoners van Nederland naar België uit aangezien airsoft in België veel minder gereguleerd is. Zo kwam in 2012 een Nederlander om het leven bij een spelletje airsoft in Dilbeek. Hij maakte een fatale val in een oude brouwerij.

Eind 2014 gingen de salafisten een dag airsoft oefenen in een oud verlaten hotel in het Bois de Tihange, vlakbij de kerncentrale van Tihange. Volgens De Telegraaf is dit hotel genaamd ‘The Chambers’ de ideale plek om ‘urban warfare‘ of oorlogsvoering in stedelijke omgeving, te simuleren.

Reden tot zorgen

De Telegraaf laat een Nederlander aan het woord die airsoft-spelen organiseert in The Chambers.  De groep deelde hem toen mee dat ze “een stichting hadden die hulp bood in Syrië”. De radicale moslims vroegen hem ter plekke naar de werking van een airsoft-raketwerper. “Toen we naar huis reden, zag ik ze staan kijken bij de hekken van de kerncentrale. Het leek alsof ze de afstand tot de reactoren aan het meten waren”, staat te lezen in de krant. De instructeur rook onraad en legde een verklaring af bij de politie.

De leden van het moskeebestuur zouden ook getracht hebben onderdelen te bestellen voor het samenstellen van een echte kalasjnikov, aldus De Telegraaf. Het Nederlandse Openbaar Ministerie geeft hierover geen commentaar, maar de moskee wordt wel onderzocht door Nederlandse justitie omwille van banden met het kalifaat IS. De advocaat die de leden van het bestuur van de moskee bijstaat, laat weten aan de krant dat “spelen op een airsoft-terrein niet strafbaar is.”

Aanschouw de Toekomst van Markaz Al Houda! Ma sha Allah. Moge Allah hun zegenen.Kijk Live mee via www.alhouda.nl en help ons de Toekomst van de Markaz zeker te stellen.

Publiée par Steun Nieuwe Moskee Geleen sur vendredi 25 juillet 2014

2 REACTIES

  1. Indien de Europese overheden niet reageren, zal het misschien nodig worden om para-militaire organisaties op te zetten.
    Zelf bewapende burgerwachten maken, de veiligheid zelf garanderen van gemeente tot gemeente.

    We worden duidelijk in de steek gelaten door onze politici.