Opnieuw aanval in Düsseldorf, ditmaal met machete

1
2440

Een bejaarde man van 80 jaar oud is aangevallen met een machete op een parking in Düsseldorf. De aanval komt er luttele uren nadat eerder een Kosovaar met een bijl in het wilde weg op mensen inhakte in een station van dezelfde stad.

Een onbekende heeft een bejaarde man aangevallen met een machete. Dit ter hoogte van een parkeerterrein aan de Kalkumer Schloßallee zeggen politierapporten. Leerlingen en leerkrachten in de buurt zouden verwittigd zijn om binnen te blijven. Het misdrijf komt slechts korte tijd nadat Düsseldorf werd opgeschrikt door een bijlaanval in het station. Hierbij vielen zeven gewonden.

Een woordvoerder van de politie communiceert dat “volgens ons momenteel begrip van de situatie, er geen verband is met het voorval van gisteravond“. De dader is voortvluchtig en de politie voert op dit moment een klopjacht uit. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis en verkeert naar verluidt niet in levensgevaar.

Steek- en snijwapens

Een machete of dergelijk wapen wordt wel vaker gebruikt bij aanslagen in landen waar de verkoop van vuurwapens sterk gereguleerd is. In Duitsland werd afgelopen juli een terreurdaad uitgevoerd met een machete nabij Reutlingen toen een Syrische vluchteling inhakte op drie personen en daarbij een vrouw doodde. Diezelfde maand werden nog verschillende treinpassagiers verwond in Beieren door een Afghaanse tiener met bijl en mes vooraleer doodgeschoten te worden.

1 REACTIE