Kosovaar met bijl verwondt meerdere mensen in Düsseldorf

1
4058

Een man met een bijl heeft donderdagavond 9 maart meerdere mensen verwond in het station van Düsseldorf. De politie reageerde snel en was in grote getale ter plaatse. Aanvankelijk werden twee verdachten gevat, maar het zou om slechts één dader gaan, van Kosovaarse afkomst. Zeven mensen raakten gewond bij de aanval.

Aanvankelijk werd gesproken over minstens twee daders die op donderdagavond meerdere mensen hebben aangevallen met een bijl in het station van Düsseldorf. Maar het zou om slechts één dader gaan met een psychologisch-verwarde achtergrond. Het is onduidelijk wat de man aanzette tot de geweldsdaad, maar de politie sluit terroristische motieven uit. De verdachte die is gearresteerd, een zekere Fatmir H.is afkomstig uit Kosovo vertellen politiebronnen. De 36-jarige verdachte was al bekend bij de politie in Wuppertal.

Speciale eenheden werden gisteren ingezet. De omgeving van het station werd afgezet, treinen werden omgeleid en het station werd geëvacueerd. Gewonden werden door ziekenwagens of brandweereenheden verzorgd. Volgens de eerste berichten zou niemand in levensgevaar verkeren. Om 1u00 deze ochtend werd het treinverkeer hervat.

Bijlen en messen

In juli vorig jaar werden in een trein in Würzburg nog vijf mensen verwond toen een 17-jarige asielzoeker met een bijl passagiers aanviel. De dader had zich toen middels een video bij ISIS aangesloten. Ook de dader van de aanslag in Berlijn in december onderschreef de idealen van de terreurgroep. Een machete of dergelijk wapen wordt wel vaker gebruikt in aanslagen in landen waar de verkoop van vuurwapens sterk gereguleerd is.

In Kosovo zijn 95% van de inwoners islamieten.

1 REACTIE