Geradicaliseerde moslim doodgeschoten op vliegveld Orly

2
882

In de luchthaven Orly in Parijs heeft een man getracht het wapen van een militair af te pakken. De militair heeft daarop geschoten en de belager is aan zijn verwondingen overleden. Dat melden de Franse autoriteiten.

Bij het incident zijn geen omstaanders gewond geraakt. Volgens een politiebron zou de dader een geradicaliseerde moslim zijn die bekend was bij de politie. De luchthaven werd ontruimd en vliegtuigpassagiers mogen niet uitstappen. Er wordt onderzocht of de man mogelijks een bomgordel om heeft. Ook wordt nagegaan of er potentiële handlangers zijn en of er explosieven op het vliegveld zijn verstopt.

Als gevolg van het incident wordt reizigers ontraden om naar het vliegveld te komen zolang er onderzoek wordt gedaan. Alle vluchten van en naar Orly zijn voorlopig geschrapt. Volgens Franse media is er mogelijks een verband met een schietpartij eerder vandaag in Stains, in de buurt van Parijs. Bij een controle van een wagen raakte een agent lichtgewond toen hij samen met twee collega’s de wagen aanhield. De bestuurder stopte de wagen wel, maar loste vervolgens schoten op de agenten en reed ervandoor.

Naar verluidt is de wagen waarin hij reed teruggevonden in het Zuidoosten van Parijs. De man zou daar een wagen hebben gestolen die teruggevonden werd op een parkeerplaats van de luchthaven Orly. De noodtoestand is in Frankrijk nog steeds van kracht door de aanslagen van de afgelopen twee jaar die aan 235 mensen het leven hebben gekost.

Met de betrokken militair gaat alles goed.

2 REACTIES