Deze ochtend werden in Parijs twee mannen aangetroffen van wie de keel was overgesneden. De Franse politie pakte ondertussen al een verdachte op. Het zou gaan om zijn vader en zijn broer.

De feiten deden zich op klaarlichte dag voor in het 11e arrondissement van Parijs. Getuigen verklaren dat de vader werd gedood op het binnenpleintje van het appartementsgebouw waar hij verbleef. Alvorens hem de keel over te snijden plantte zijn zoon een mes in de buikstreek van zijn vader. Nog volgens getuigen riep de dader tijdens het bloederig tafereel “Allahu akbar”. De twee mannen waren al overleden als de hulpdiensten ter plaatse kwamen.

Volgens Le Parisien gaat het om een eerder rustige buurt. De ordediensten zetten een perimeter uit waarbinnen de zogenaamde Anti-Gang Brigade van de politie patrouilleert. De verdachte werd reeds opgepakt en tijdelijk overgeplaatst naar een psychiatrische instelling.

Al achttien maanden geldt de noodtoestand in Frankrijk. Ook gisteren werd het land opgeschrikt nadat een bombrief toekwam bij het IMF in Parijs en er een schietpartij plaatsvond in een school in Grasse.