Volgens de Britse tabloids onderhoudt oud-voorzitter van het rechtsnationalistische UKIP Nigel Farage mogelijk een relatie met de Franse politica Laure Ferrari. Ferrari werd vrijdag gespot voor Farage’s woonst in het Londense Chelsea. Nigel Farage zelf ontkent de geruchten. Tegen UKIP loopt een onderzoek van onwettig gebruik van publieke middelen van de EU.

De geruchten

Vrijdagochtend werd Laure Ferrari net buiten Farage’s huis in het West-Londense Chelsea gefotografeerd door een Britse journalist. Kort na haar verschijning verliet Farage zelf de woonst in zijn Land Rover. De aanwezigheid van Laure Ferrari gaf meteen een slag aan de geruchtenmolen in de Britse roddelpers.

De voormalige UKIP-leider en Brexit-voorman bevestigde dat Laure Ferrari voor eventjes bij hem introk in West-Londen, maar deed de speculaties over een mogelijke liefdesrelatie van de hand in The Mail on Sunday. Naar eigen zeggen gaf Farage Ferrari enkel tijdelijk onderdak in Londen. Nigel Farage is gehuwd met de Duitse Kirsten Mehr, met wie hij twee kinderen heeft. Ook Laure Ferrari benadrukt dat haar relatie met Nigel Farage louter professioneel is.

De feiten

Farage en Ferrari ontmoetten elkaar ruim tien jaar geleden toen de Française werkte als opdienster. Nigel Farage bezorgde de nu 37-jaar oude Ferrari een baan in het Europees Parlement in Straatsburg. Vandaag is Laure Ferrari aan de slag als hoofd van het Institute for Direct Democracy in Europe (IDDE), een eurosceptische denktank verbonden aan de Alliance for Direct Democracy in Europe (ADDE). De ADDE is de Europese politieke partij die UKIP overvleugelt en ligt momenteel verwikkeld in een fraude-onderzoek omdat ze EU-geld (400.000 pond) zou hebben gesluisd naar UKIP via ADDE en de denktank IDDE.

ADDE is ook de thuis van de partijen Zweden-Democraten (Sverigedemokraterna), Voor Nederland (VNL) en het Poolse KORWiN. Farage trad na afloop van het Brexitreferendum in juni 2016 af als voorzitter en is thans commentator bij het Amerikaanse televisiekanaal Fox News en radiogastheer bij het Britse LBC.

1 REACTIE