Aan de correctionele rechtbank in Mechelen stonden vandaag twee inbrekers terecht. Sghir C. en Ridouan A. verschenen samen reeds zessennegentig keer voor verschillende rechtbanken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het meest recente feit op hun kerfstok werd gepleegd op de nacht van 5 op 6 oktober toen ze een inbraak pleegden in de Cartridge Shop in Mechelen. Ondanks hun bijzonder drukke criminele carrière sloegen beide verdachten er nog in om hun palmares verder uit te breiden.

Beschuldigden hebben stevige misdaadcarrière achter de rug

Shgir C., 38 jaar oud, moest in het verleden reeds eenentwintig keer verschijnen voor de correctionele rechtbank. Hij werd terecht gesteld voor vooral inbraken, diefstallen, overvallen en slagen en verwondingen. Daarnaast is hij ook bij de politierechtbank geen onbekende en werd al twaalf keer voorgeleid voor inbreuken in het verkeer.

Ridouan A., die reeds 47 jaar oud is, verscheen zelfs nog vaker voor de rechtbank. Hij werd al zesenveertig keer opgeroepen om voor de politierechtbank te verschijnen. Daarnaast werd hij ook zestien maal veroordeeld door de correctionele rechtbank. De voornaamste misdaden waaraan Ridouan zich schuldig maakte waren inbraken.

Vraag om mildere straf

Desondanks het zware dossier van beide mannen probeerden hun advocaten de rechter ervan te overtuigen om ze niet in de cel te stoppen. De openbare aanklager vroeg om drie jaar effectieve celstraf, maar de raadslieden vinden dat deze straf niet nodig is. De raadsheer van Ridouan A. pleit voor een straf met probatie-uitstel, aangezien zijn cliënt onder de invloed van drugs was toen het misdrijf plaatsvond. De advocaat van Sghir C. vraagt om haar cliënt slechts een werkstraf op te leggen en voegt er aan toe dat hij “dit nu wel zou verdienen”.

Bij de inbraak zelf maakten de daders verscheidene computers, printers, een iPad, lamineertoestellen, toetsenborden, een champagnefles en geld uit de kassa buit. De verzekering weigert een schadevergoeding uit te keren aan zaakvoerder Peter Leunis omdat de inbrekers toegang verkregen tot de winkel via een defecte poort. De man stelde zich burgerlijke partij en eist een schadevergoeding van bijna 6.000 euro.

Na de inbraak werden de verdachten snel opgepakt door agenten van de politiezone Mechelen-Willebroek. Dankzij de beelden van de bewakingscamera’s in de winkel, en het feit dat de daders makkelijk te identificeren waren door hun gerechtelijk verleden, werden ze binnen de vierentwintig uur gearresteerd.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/
 • Kritische Geest

  En toch zijn sommige rechters nièt wereldvreemd!

 • Jantje

  Hopelijk zijn dit Belgen… Anders vraag ik me af wat ze hier nog te zoeken hebben en waarom we er überhaupt nog (belastings)geld aan spenderen.

 • De Block Paul

  Wie ooit met justitie te maken heeft gehad, al was het maar voor een homologatie van een huwelijkscontract, zoals wij, die weet hoe hautain, ouderwets, aftands en wereldvreemd justitie is. Niet voor niets scoort deze dienstverlening ondermaats bij de bevolking. Maar ja, we polariseren weer zeker? Alleen de politiek vindt dat justitie goed functioneert. Wie er mee in aanraking komt weet wel beter.

 • Jean-Claude LURKIN

  Het gerecht wordt blijkbaar ofwel goed betaald om dat vreemde uitschot uit de gevangenis te houden ofwel kennen ze of willen ze de wet niet kennen en/of toepassen en laten ze daarom hun gang maar gaan . Ik vraag mij af waar het naartoe moet met al dat crapuul dat hier wordt binnengehaald of het Sinterklaas is . Over die geblinddoekte del met haar weegschaal , die iedereen die over de juiste connecties en de bijhorende berg poen beschikt kan laten doorslaan
  naar de door hem/haar gewenste kant kunnen we kort zijn : naar de mesthoop ermee .