Man rijdt in op menigte in Heidelberg: drie gewonden

0
1794

Een man reed zaterdagavond 25 februari in op een groep mensen die nabij een bakkerij stonden. Het incident vond plaats in het Zuid-Duitse Heidelberg. Drie mensen raakten daarbij gewond. De dader is neergeschoten door de politie. Dat meldt Reuters (zie update onderaan).

De politie heeft meegedeeld dat terwijl de verdachte uit de wagen trad, hij een mes vasthield. Tijdens een poging tot arrestatie heeft de politie de dader neergeschoten. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een van de drie slachtoffers is zwaargewond.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/835543140274679808?ref_src=twsrc%5Etfw

Over de motieven van de man is nog geen duidelijkheid en de politie zegt voorlopig geen aanwijzingen te hebben die erop wijzen dat het om een terreurdaad zou gaan. Ook in de Duitse media wordt gemeld dat de politie de verdachte niet ervan verdenkt een islamistische achtergrond te hebben. Norbert Schätzle, de woordvoerder van de politie in Heidelberg zei tegen het medium N24 dat hij speculatie – dat de dader mentaal gestoord zou zijn – evenwel niet kan bevestigen. De plaats van misdaad is afgeschermd door de politie.

Afgelopen december reed de Tunesiër Anis Amri in met een gestolen vrachtwagen op bezoekers van een Kerstmarkt in Berlijn. Daarbij vielen twaalf doden en achtenveertig gewonden. De islamistische terreurgroep IS eiste toen de aanslag op.

Update 26/02/’17 – 13.25u: De man die gisteren met zijn auto inreed op een groep voetgangers, is een 35-jarige Duitser zonder migratieachtergrond, laat de politie weten. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat hij terroristische motieven had.