Deze namiddag ontsnapte omstreeks 15.30u een gedetineerde uit de gevangenis van Lantin, de grootste strafinrichting van het land, nabij Luik. Dat meldt het Bestuur Strafinrichtingen.

VTM Nieuws toonde een ladder die tegen de gevangenismuur, een gat in de omheining en voor de hoofdingang een uitgebrande auto, waarschijnlijk door medeplichtigen in brand gestoken als afleidingsmanoeuvre. Iets verderop, nabij de kerk van de gemeente Juprelle, werd een tweede uitgebrande auto teruggevonden. Er waren geen gewonden.

De politie houdt een grote zoekactie naar de ontsnapte gedetineerde, een twintiger die in de cel zat voor diefstal met geweld, en drie vermoedelijke medeplichtigen.

“Er is een geslaagde ontsnapping gebeurd in de gevangenis van Lantin. De politie en de regionale directie zijn ter plaatse”, zegt de woordvoerder van het gevangeniswezen. De magistraat van het parket van Luik werd op de hoogte gebracht. Gezien de nabijheid van de Nederlandse en Duitse grens werd er eveneens een internationaal opsporingsbericht verspreid.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/