Opnieuw aanslag in Turkije: 2 doden en 10 gewonden in Izmir

0
984

In Izmir, een populaire badplaats aan de westkust van Turkije, zijn deze middag 2 doden en 10 gewonden gevallen bij een explosie van een autobom en een daaropvolgende schietpartij. 

Verschillende Turkse bronnen melden  dat er bij de ontploffing van de autobom in de kuststad aanvankelijk enkel gewonden vielen. De dodelijke slachtoffers zouden de daders zijn die om het leven kwamen in een schietpartij met de ordediensten na de aanslag. Momenteel is men nog op zoek naar een voortvluchtige derde verdachte.

De explosie vond plaats net buiten het lokale gerechtshof op een parking die voorzien is voor rechters een aanklagers. Op beelden is te zien hoe verschillende voertuigen in brand staan. De meerderheid van de gewonden zouden agenten zijn die dienst deden als bewaking voor het gebouw. Bij de slachtoffers o.a. deze motoragent.

De aanslag volgt amper enkele dagen na de gruwelijke schietpartij in Istanboel op oudejaarsnacht. Turkije krijgt de laatste tijd vaker te maken met aanslagen. Meestal zijn de daders gelieerd aan IS of militante Koerdische bewegingen. Izmir is een belangrijke draaischijf voor toerisme in Turkije, een sector die steeds zwaarder onder druk lijkt te staan.