In Milaan, Italië, is volgens politiebronnen Anis Amri neergeschoten in een vuurgevecht met de politie. Amri is de verdachte van de aanslag in Berlijn waarbij 12 mensen om het leven kwamen.

Volgens Der Spiegel zou hij zijn neergekogeld nadat de politie hem vroeg om zijn identiteitspapieren. Hierop zou Amri “Allahu Akbar” geschreeuwd hebben en naar de agenten zijn beginnen schieten. De politie schoot terug met scherp, met fatale afloop voor de vermoedelijke terrorist. Aan de zijde van de politie viel één zwaargewonde.

Volgens Reuters heeft de Duitse politie op basis van vingerafdrukken bevestigd dat het om Anis Amri gaat. De man die via achtergelaten identiteitspapieren in de cabine van de moordtruck in Berlijn op de radar kwam van de speurders, is dus overleden. Eerder hield de politie een Pakistaanse vluchteling aan als verdachte.

Dat Anis Amri, een geseinde vermoedelijke terrorist, zo eenvoudig over twee Europese binnengrenzen kon bewegen op een relatief korte tijd, zal mogelijk het debat rond grenscontroles binnen Europa weer aanzwengelen.

UPDATE 15u19: IS heeft via haar persagentschap Amaq bevestigd dat de persoon gedood in Italië de dader is van de aanslag in Berlijn. “De moordenaar van Berlijn heeft een nieuwe aanval ingezet op een politiepatrouille in Milaan en is in een vuurgevecht gedood.”

De politie in Duitsland zegt evenwel het onderzoek verder te zetten. Eventuele medeplichtigen zullen daarbij worden gezocht.

 

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/