BREKEND: dader aanslag in Turkije bekend

0
1867

Deze avond werd op een kunstexpositie in Ankara de Russische ambassadeur voor Turkije, Andrey Karlov, doodgeschoten door een gewapende man. De dader werd in beeld gebracht en getuigen melden dat hij meermaals slogans met betrekking tot Syrië en Aleppo uitriep. Ook drie andere aanwezigen raakten gewond.

De schutter zou zijn geïdentificeerd als Mevlüt Mert Altıntaş (22). De burgemeester van Ankara heeft ondertussen bevestigd dat de man deel uitmaakt van het politiekorps. Hij kon worden uitgeschakeld na een schietpartij met Turkse special forces.

Foto: de verdachte in kwestie van de aanslag op de Russische ambassadeur.
De verdachte in kwestie van de aanslag op de Russische ambassadeur.

Rusland spreekt van een terroristische daad. Het is vooralsnog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de geplande vredesgesprekken met betrekking tot Syrië.

De Turkse overheid heeft de media in Turkije op dit moment verbod gegeven op het verspreiden van informatie omtrent de aanslag. Op de staatszender TRT speelt het moment van de schietpartij in loop af. Op videobeelden is duidelijk te horen hoe de schutter “Allahu Akbar” roept.