Verschillende Russische en Syrische staatsmedia alsook het Amaq-persagentschap van IS melden deze middag dat militanten van IS grotendeels de controle hebben overgenomen van de stad Palmyra.

De stad ligt in het desolate oosten van de provincie Homs en was reeds het toneel van hevige gevechten. Drie dagen geleden startte het offensief van IS. Na dag één had men grote delen van de buitenste perimeters overgenomen. Gisteren kwam men de stad via de silo’s in het oosten binnen maar de militanten moesten zich tegen de avond terugtrekken na een hevig Russisch bombardement. Deze middag hebben strijders van IS dus de controle over grote delen van de stad overgenomen. Er zouden zich nog verschillende eenheden van het Syrische leger in de stad bevinden maar deze situatie blijft alsnog onduidelijk. Ondanks de vele recente tegenslagen ziet het er dus naar uit dat IS nog in staat is succesvolle offensieven op te starten.

Over de precieze omstandigheden op het terrein heerst momenteel nog veel twijfel. Russische staatsmedia melden echter dat alle Russische eenheden kort voor het offensief de stad verlaten hebben nadat eenheden van de militaire inlichtingdiensten een grote troepenconcentratie in de buurt hadden waargenomen.