Volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten is de slag om Aleppo voorbij nu de rebellen zich terugtrekken uit de laatste zes wijken die nog niet onder de controle van de Syrische overheid vielen. Dat beweert ook The Independent.

Rebellen tegen Assad, waaronder Jihadistische groeperingen, waren al maanden geïsoleerd in de stad tussen de troepen van de Syrische regering in het Zuiden en de Koerden in het Noorden. Na zware Russische bombardementen, die werden aangevat in september, werd de situatie voor de rebellen steeds hopelozer.

Eerder vandaag beweerde de Syrische regering nog “98% van Aleppo” te hebben ingenomen. Volgens een recente kaart van maandagnamiddag behouden de rebellen evenwel nog gebieden in de stad.


Alhoewel de laatste zware territoriale verliezen door de rebellen nu leiden tot de officiële stelling dat de slag om Aleppo voorbij is, was tactisch gezien de strijd al gestreden na het falen van een laatste tegenoffensief door de rebellen enkele weken terug.

Rebellengroepen ontkennen inmiddels dat de strijd om Aleppo voorbij zou zijn.

Het innemen van Aleppo zou een grote overwinning voor Assad betekenen in de strijd om Syrië.

3 REACTIES