Afghaanse groepsverkrachters het land niet uitgezet in Zweden

7
2967

In Zweden zijn vijf Afghaanse jongeren schuldig verklaard voor gewelddadige groepsverkrachting, maar de rechter zet ze niet het land uit. De rechter redeneert daarbij dat Afghanistan te gevaarlijk is.

De vijf filmden zichzelf toen ze in de nacht van 24 op 25 oktober een jongetje van minder dan 15 jaar, ook uit Afghanistan, brutaal verkrachtten. Ze hielden een mes tegen zijn keel, sloegen hem op het hoofd en op het lichaam waarna ze hem een uur lang verkracht hebben. Het slachtoffer werd ook gebeten in de rug en bespuwd. Beelden van de verkrachting werden volgens de openbaar aanklager gedeeld op sociale media. De daders kwamen Zweden binnen als niet-begeleide minderjarige asielzoekers.

Milde straffen

Op vrijdag 30 december werden de straffen uitgesproken:

 • Een 17-jarige werd veroordeeld voor verkrachting en kleine drugsdelicten. Hij kreeg een jeugdstraf van 1 jaar en 3 maanden en moest 225.000 Zweedse Kronen betalen aan het slachtoffer (± 23.500 euro).
 • Een 18-jarige die het incident filmde werd ook schuldig bevonden aan groepsverkrachting en het verspreiden van kinderpornografie en kreeg eveneens 1 jaar en 3 maanden. Hoewel de Zweedse immigratiedienst had opgegeven dat hij 18 jaar was, volgde de rechter de bewering dat hij slechts 17 is waardoor hij dus onder het mildere jeugdrecht valt.
 • Ook de andere anderen 17-jarige kregen dezelfde straf: 1 jaar en 3 maanden voor de verkrachting en kleine drugsdelicten.
 • Een 16-jarige tenslotte werd veroordeeld voor verkrachting en zware mishandeling en kreeg 1 jaar en 1 maand.

Ze werden niet veroordeeld tot het verkrachten van een kind (dat strenger wordt bestraft) omdat de rechter het niet bewezen achtte dat ze wisten dat het slachtoffer minderjarig was. Nochtans beweren lokale media dat minstens een dader het slachtoffer wel kende.

Onveilig voor gewelddadige verkrachters

De rechtbank hekelde het verzoek van de openbare aanklager dat zij het land moesten worden uitgezet. Alle daders zijn burgers van Afghanistan en de rechtbank was van oordeel dat “in het licht van hun leeftijd en de veiligheidssituatie in Afghanistan het erg moeilijk zou worden en ze te zwaar getroffen zouden zijn door de uitzetting”.

Zweden heeft tijdens de asielcrisis meer vluchtelingen opgevangen per capita dan elk ander Europees land, maar het migratiebeleid staat onder druk. Zowel criminaliteit als anti-migratietendensen groeien in het Scandinavische land.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/
 • Paul De Block

  Ik lees meer van dergelijke verhalen. Ik hoop dat deze goed gecheckt zijn. Want het probleem met de pers is niet wat ze schrijven, maar vooral wat ze níet schrijven. Linkse pers houdt zich verre van deze berichten, wegens te polariserend blijkbaar. Nochtans is het niet “wijs” van dit verzwegen te houden. Erken het bestaan van deze problemen en zeg wat je er aan doet. Erger dan het ontkennen van problemen, is het verzwijgen of niet willen zien. Want dan is een oplossing verder weg dan ooit.

 • JSW

  Je wordt bang van je eigen opinies bij zoveel rechterlijke wijsheid.

 • andre

  volgens thereligionofpaece.com zijn er sinds 9/11/2001 al 30028 dodelijke ISLAMIETISCHE aanslagen geweest over heel de wereld daar hoor je hier ook niets van in de media.ja minister Homans NVA die vlamingen diskrimineert bij aanwervingen vlaams gewest +dat ze toelating gegeven heeft voor 50 nieuwe moskeeen + subsidie .dat houd men ook stil we zijn ons eigen graf aan het graven en ook dank zij NVA

  • Jan VDS

   Mogen we de bommen door westerse coalities allerhande die burgerslachtoffers gemaakt hebben in verscheidene landen dan ook als CHRISTELIJKE aanslagen benoemen? Hoeveel doden gaan er daardoor gevallen zijn Andre?

   • Jos

    Ik denk toch dat er een wezenlijk verschil is tussen bommen tijdens een oorlog waar men tracht, hoop ik toch, onschuldige slachtoffers te vermijden (let op, wij hadden ons daar eigenlijk niet te moeien) en gericht aanslagen plegen op onschuldige burgers.

   • Jan VDS

    Wat is het verschil Jos? Voor hen zijn wij de vijand die op hun grondgebied bommen droppen, dus vinden zij dat zij het recht hebben om bommen in ons grondgebied te droppen. Wij doden onschuldigen, zij doden onschuldigen…….. Dus leg uit wat er wezenlijk verschillend is?

   • Jos

    Ik denk wel dat er een verschil is tussen willens nillens onschuldigen (burgers) willen raken en een soort reguliere oorlog waar men burgerslachtoffers tracht te vermijden. Het is trouwens niet zo dat zij hier bommen komen leggen, het zijn mensen van bij ons die hier bommen leggen.