“Linkse studenten zijn ontzettende zeikerds”

3
2325

De studenten van de Universiteit Amsterdam (UvA) mogen binnenkort hun studentenvertegenwoordigers kiezen. De UvA geldt als een (uiterst) linkse universiteit, in bijzonder de faculteit sociale wetenschappen. Maar daar wil de studentenpartij ‘Roede‘, gewapend met ‘alt right memes‘ en hippe internetcultuur, verandering in brengen.

De partij koos de naam Roede naar aanleiding van de heisa rond Zwarte Piet. Die Zwarte Piet is ook direct het logo van de partij. Thijs Binnenkade, derde jaarsstudent gechiedenis, is de kopman voor de studentenpartij Roede.

Make the UvA great again

De Roede-voorman komt naar eigen zeggen vooral op tegen de politieke correctheid. De linkse dominantie is volgens hem te ver doorgeslagen. “In deze enclave van Noord-Korea ben ik een tegengeluid aan het laten horen. Je moet goed begrijpen, linkse studenten zijn ontzettende zeikerds”. Als programmapunten staat Roede onder andere voor het afschaffen van het rookverbod, het ontslaan van alle openlijk linkse docenten, het opschorten van diversiteitsquota…

Zelfs de faculteit geesteswetenschappen moet op de schop. Thijs Binnenkade argumenteert: “Mensen komen er als normale mensen in en komen er als communisten uit.”

Studentengrap?

Hoe ernstig de studentenpartij Roede genomen moet worden is niet direct duidelijk. De facultaire studentenraad blijkt dit partijpolitiek fenomeen echter wel zeer ernstig te nemen. Ze richtte een schrijven aan het centrale stembureau omdat Roede zich ‘kwetsend en discriminerend’ uitlaat tegenover vrouwen en minderheden.

De partij Roede hoopt alvast alle studentenzetels in de wacht te slepen. Het gebruikt hierbij allerlei prenten, cartoons en standpunten die eerder lijken bedoeld te zijn om de linkste tegenstanders te jennen (‘trollen’) dan wel een beleidsalternatief aan te bieden.

Rechtse jeugd- en internetcultuur

Met de verkiezing van Donald Trump (Rep.) heeft het gebruik van sociale media in politiek een definitieve doorbraak gekend. Maar niet enkel als communicatiekanaal voor politici om te communiceren met de achterban, maar ook voor die achterban om op eigen initiatief cybermilitantisme te ontwikkelen. Dat gebeurt via allerhande platformen als 4chan, Facebook, Twitter, Reddit enzoverder. Het cybermilitantisme is niet gestructureerd, maar ontstaat spontaan. Het komt van onderuit en wordt niet centraal gestuurd. Het engagement is vrij toegankelijk, gebruikt vooral beelden in plaats van argumenten en hanteert een typisch soort humor waarbij de extremen worden opgezocht.

Toen Jong-N-VA ondervoorzitter Dylan Vandersnickt een grap uithaalde door een zogeheten ‘meme‘ op zijn Facebook te plaatsen waarbij een aantal linkse figuren werden geviseerd, werd klacht ingediend bij de politie en floot het nationaal bestuur van Jong-N-VA hem publiekelijk terug.

Er lijkt echter wat te bewegen bij de rechtse jeugd. Recent nog organiseerde de studentenvereniging KVHV in Gent een debat met Theo Francken. Linkse actievoerders werden door de zaal begroet met “linkse ratten, rolt uw matten”. Beelden hiervan werden hierna lustig gedeeld op het internet.

 • Doordenker

  Scholen en universiteiten zijn de ‘blueprint’ van de linkse totalitaire staat die op ons afkomt.

  https://www.frontpagemag.com/fpm/266631/college-blueprint-totalitarian-america-daniel-greenfield

  Aanbevolen lectuur voor alle studenten en professoren.

 • Oscar

  Traditioneel links is duidelijk op retour, samen met de (linkse) politiek correcte cultuur. De meesten zijn er op uitgekeken. Kijk maar naar Frankrijk, Duitsland … Ook onze eigen socio’s beginnen aardig pluimen te verliezen. De mensen aanvaarden van langs om minder de dwingende duiding vanuit de linkse media die haaks staat op hun eigen bevindingen en ervaringen. Onze pers werd gemonopoliseerd door links en er is – voorlopig toch, want het kan rapper veranderen dan rood-groen zou willen- nog geen echt populair alternatief . De kruik gaat zolang te water tot ze barst. De barsten worden zichtbaar.

 • Jantje

  Mensen woren het gewoon beu dat achter alles, maar dan ook alles zogenaamd een “probleem” schuilgaat. Alles moet “geanalyseerd” worden tot op de draad: discrimineer je niemand? beledig je niemand? ga je niet te ver? wat bedoel je op de letter? Wat hierbij vergeten wordt: humor, zin voor relativeren, tradities die meestal cultuurgeworteld zijn, GBV (gezond boerenverstand) of gewoon het feit dat veel zaken onder mensen ook opgelost kunnen worden zonder wet, decreet, richtlijn of opgestoken vingertje… Pamperen is de norm – alleen: nogal veel in één richting. Zich afvragen of elke fusée die afgestoken wordt door politiek, media of zgn. “actiegroepen” wel echte inhoud heeft wordt nauwelijks nog gedaan.