Amerika waarschuwt voor reizen naar Europa

0
478

Het Amerikaans Ministerie van Buitenlandse zaken heeft maandag een waarschuwing uitgebracht voor reizen naar Europa. Volgens de Amerikanen is er een blijvende dreiging op terroristische aanslagen over het continent. Het is de vierde waarschuwing voor Europa in het laatste jaar. Sinds maart 2016 zijn er slechts vier maanden geweest waarbij Amerika haar burgers niet waarschuwde voor een dreiging van terreur in Europa. 

“Recente incidenten in Frankrijk , Rusland , Zweden en het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat Islamitische Staat, al-Qaida en hun aanhangers over de capaciteiten beschikken om terreuraanslagen te plannen en uit te voeren”. Terwijl de lokale overheden weliswaar het terrorisme bestrijden, blijft de Amerikaanse overheid bezorgd voor nieuwe aanslagen. Hoewel er vermelding is van een concrete dreiging tot een aanslag, gaat men er van uit dat er altijd een immanente dreiging is in Europa.

In het bericht stelt het ministerie: “Amerikaanse burgers moeten zich er altijd van bewust zijn van de mogelijkheid dat terroristen of geradicaliseerde extremisten aanvallen kunnen uitvoeren met weinig of geen waarschuwing”.

Mogelijke doelwitten volgens de Amerikanen zijn overheidsgebouwen, hotels, clubs, restaurants, gebedshuizen, parken, luchthavens en andere locaties. Ook bij het samenkomen van grote mensengroepen, men denke dan aan het toeristisch zomerseizoen, dient men op te passen. Dit is slecht nieuws voor de toeristische sector die al veel verlies heeft geleden omwille van de islamistische aanslagen.

De waarschuwing geldt tot aan 1 september, waarna het waarschijnlijk opnieuw verlengd zal worden.