Vlak voor de kwartfinale tussen de Europese clubs AS Monaco en Borussia Dortmund hebben bij de spelersbus van Dortmund drie explosies plaatsgevonden volgens de politie. Dit gebeurde niet ver van het hotel van de Duitse voetbalploeg. De speler Marc Bartra is bij het incident naar verluidt licht gewond geraakt. De match is uitgesteld tot woensdag.

Momenten voor de kwartfinale van de Champions League zouden volgens de politie van Dortmund drie explosieven zijn afgegaan. De veiligheidsdiensten vertellen dat er thans geen bewijs is dat de bezoekers in het stadium in gevaar zijn.

Kort na het vertrek van het hotel naar het stadion zouden de ontploffingen hebben plaats gevonden. Bij één van de explosies nabij de spelersbus is een speler gewond geraakt, namelijk de verdediger Marc Bartra. “De bus werd op twee plaatsen beschadigd. Eén iemand werd overgebracht naar het hospitaal”, vertelt Borrussia Dortmund in haar communicatie.

De club bevestigt ook via Twitter dat Bartra gewond is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zou verwondingen hebben opgelopen door glasscherven, maar niet zwaar gewond zijn.

De Duitse club communiceerde nog verder dat de spelers in veiligheid zijn gebracht en roept op tot kalmte in het stadion. De match is uitgesteld tot woensdag om kwart voor zeven uur ’s avonds.

De club van AS Monaco en haar supporters lieten reeds hun steun blijken aan de ploeg van Dortmund.

Momenteel is het nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is, hoe de explosies hebben plaats gevonden of door wiens toedoen.