Brussels Schepen van Sport Alain Courtois (MR), de man achter het Eurostadion-project, is de stilstand rond het dossier van de bouw beu. Vorige week zaterdag verklaarde hij aan L’Echo drastische stappen te zullen ondernemen om zijn gelijk te krijgen. Dit ondanks hevig verzet van de gemeente Grimbergen, een negatief advies van Ruimte Vlaanderen en kritiek van andere partijen en gemeenten die met een rechtszaak dreigen.

In de praktijk dreigt Courtois ermee dat, als hij geen gelijk krijgt, hij parking C zal sluiten. De parking is gelegen op het stuk grond waarop het Eurostadion tot stand zou moeten komen. De parking is eigendom van Brussel, maar is gelegen op de Heizelvlakte en dus op Grimbergs grondgebied. Om de medewerking van het gemeentebestuur van Grimbergen af te dwingen, uitte hij: “We gaan tot het uiterste en sluiten de parking. Bij een match van de Rode Duivels zijn dat 7.800 wagens. Waar gaan die dan parkeren?” Door de maatregel zou de verkeersdruk vanaf half maart in de Vlaams-Brabantse gemeente zo sterk stijgen, dat de bewoners en het lokale bestuur uiteindelijk toch door de knieën zullen moeten gaan.

Nadat Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk en bestuurslid van de Belgische Voetbalbond, Courtois’ dreigement al ronduit chantage noemde, besloot de Belgische Voetbalbond actie te ondernemen. François De Keersmaecker, voorzitter, en Koen De Brabander, secretaris-generaal, verklaarden maandag op woensdag 15 februari een onderhoud te zullen hebben met de vertegenwoordigers van de stad Brussel. Ze hopen tot een oplossing te komen in het belang van de supporters die hun auto’s kwijt moeten als ze naar onder andere de wedstrijd van de Rode Duivels komen kijken op 25 maart.

Het Grimbergse schepencollege heeft overigens nog geen besluit geformuleerd betreffende de aanvraag van Ghelamco voor een bouwvergunning voor het stadion op parking C. Burgemeester Marleen Mertens verklaarde nog niet klaar te zijn met de afhandeling van het dossier, maar omwille van de nog niet afgeschafte buurtweg die over de parking loopt, is bouwen er sowieso voorlopig onmogelijk.

  • Jos

    Dit geeft het niveau weer van de mensen die aan het hoofd (nou ja) van Brussel staan; Alcoholici, nitwits, Franstalig-fascisten, Nederlandstalige hielenlikkers,.. En dat wil (erger, heeft) gewestbevoegdheden???